Ei mikään analogia

Joskus silloin kun minäkin auton omistin, ne eivät olleet sellaisia tietokonehärpäkkeitä kuin ovat nyt, vaan hyvinkin mekaanisia laitteita. Silloin oli niitä kavereita jotka osasivat vaihtaa Ladasta Fiatiin jonkun sähkövempainen niin, että oma punainen 127 taas mennä pörräsi kuin ei vikaa olisi koskaan ollutkaan. Tai vaihtaa jonkun muun osan (aina) kun tarvetta oli. Itse osasin perusasiat ja asentaa autoradion ja semmoista. Sitten oli niitä, ja on kai vieläkin, jotka tuskin osaavat tankata vaikka mennä pörräävät pitkin maanteitä ja kaupungin katuja nelipyöräisellään.

Tulinpa tuossa ajatelleeksi miten tietokoneiden ympärillä ihmiset ovat kuin autojen. Että on niitä jotka osaavat vaihtaa yhdestä koneesta toiseen jonkun palasen saadakseen vanhan pömpelin tai läppärin taas pöhisemään. Tai virittää jotain verkkoyhteyksiä kun tarvetta on. Itse osaan perusasiat ja vähän muutakin (olenhan ollut tietokoneen ratissa paljon pidempään kuin auton). Sitten on niitä jotka pörräävät pitkin Facebookkia ja YouTubea, mutta joilla sormi menee suuhun jos koneen akku pitäisi vaihtaa.

Same shit, different machine. Nörtti on nykyajan rasvanäppi.

Published

2 comments

  1. Hohoo, käytit autoanalogiaa. Olet siis joko väärässä tai natsi.

    Mutta niin, näinhän se menee. Kummasti myös mukavuudenhalu on noussut, vaikka periaatteessa osaisikin. Aikoinaan asentelin melkein huvikseni systeemejä uusiksi, mutta nyt olen jo puoli vuotta lykännyt musiikkien hakemista ulkoiselta kovalevyltä iTunesiin.

  2. Matias: Mutta tämähän ei ollut autoanalogia vaan observaatio siitä, että ihmisten suhde autoihin ja tietokoneisiin on samanlainen.

Comments are closed.