Flickr-ylläri

Olen tässä jonkin aikaa jo vähän miettinyt, että koskakohan Flickrissä kuvani ylittävät lähestyvän 200 000 katselukerran rajan ja mistäköhän kuvasta tulee ensimmäinen joka kerää yli 1000 katselukertaa.

Pitkään pidin tuhannen katselukerran rajan ensin ylittävänä kuvana Mondrian’s Nightmare -kuvaa, joka keräsi nopeasti monta sataa katselukertaa julkaisupäivänään (mutta on nyt vasta yhdentenätoista top-listalla).

Sitten johtoon nousi Dive, mutta sen ohi kiri, ehkä hiukan yllättäen, Urban Tree, joka piti pitkään ykköspaikkaa (ja on tätä kirjoittaessani kerännyt 990 pällistelyä) vaikka niin V&D, Trio kuin Room 2503, Shangri-La Hotel, Bangkok ovat tasaisessa nousussa.

Sunnuntaina, eilen, tapahtui sitten jotain hiukan yllättävää. Kuvavirrassani on viimeisen vuoden käynyt keskimäärin sellaiset 200 – 400 katselijaa päivässä (huippujen ollessa n. 1000 luokkaa), mutta nyt paikalle ryntäsi paljon jengiä ja kuviani (kuvavirtaa, settejä, yhtä kokoelmaani ja yhtä galleriaani) katseltiin 5484 yhteensä kertaa. Hoh!

Animal t-paita
Kaboom!

Noin 4/5 liikenteestä ohjautui yhdelle kuvalle, joka ei vaan ylittänyt tuhannen katselukerran rajaa, vaan rävähti kerralla yli 5000:n. Loput, eli noin tuhannen katsetta, kävi läpi muuta parituhannen kuvan tuotantoa.

Aluksi kuvittelin, että kyseessä on joku robottijuttu (koska Flickrin statistiikka ei osaa sanoa viittaajista kuin “Unknown Source”), mutta koska sunnuntaina sain myös ennennäkemättömän määrän kommentteja eri kuviin, oletan kyseessä olevan ihan oikeasti sen, että jossain joku on tykännyt kuvasta ja se on saanut hetkensä. Mikä kuva on kyseessä? No tämähan se:

Stillleben
Stilleben

Nyt ovat kuvani Flickrissä siis ylittäneet 200 000 katselukertaa (juuri nyt: 204 352), koko kuvavirta koputtelee 250 000 rajaa (juuri nyt: 247 762) ja ainakin yksi kuva ylittänyt 1000 katselukerran rajan (juuri nyt: 5464).

Ihan kiva :)

Published