Ohjaako presis tekemistä?

Kahden ympyrän Venn-diagrammiKahden ympyrän Venn-diagrammi on presentaationa hiukan tylsä: Juusto+herneet = juustoherneet. Yksi plus yksi on kaksi. Semmoisella ei aiheuteta viestin vastaanottajassa ooh!/wow!-reaktiota, paitsi tietenkin jos siitä tehdään tarpeeksi jotain joka on sopivasti ihq ja skrubuttunutta (oh, melkein yhtä söpöä kuin kissavideo!).

Neljän ympyrändiagrammiOn oikeasti oltava spektakuläärisempi, vaan ei kuitenkaan vaikea, etenkin jos haluaa esimerkiksi myydä jotain presentaatiollaan. Neljän ympyrän diagrammi jossa on 4+4+4+1 eli kolmetoista eri asiaa on vaikea (eikä se muuten ole Venn-diagrammi). Sellainen saattaa aiheuttaa viestin vastaanottajalle alemmuudentunteen, kun ei esitetystä ehkä saa selkoa. Harva haluaa tuntea itsensä tyhmäksi, etenkään jos pitää rahoistaan erota. Yksinkertaisempaa tarvitaan jos haluaa tuloksia.

Kolmen ympyrän Venn-diagrammiOnko sattumaa, että kolmen ympyrän Venn-diagrammissa on 3+3+1 eli seitsemän asiaa? Juuri sopivasti se määrä asioita jonka sanotaan pysyvän ihmisen lyhytaikamuistissa samanaikaisesti. Se määrä linkkejä joita enimmillään joskus suositeltiin näytettäväksi verkkosivulla. Seitsemän. Sattumaa? Tuskin.

Hmm… Montakohan hyvää juttua on tungettu kolmen ympyrän Venn-diagrammiin presentaation vuoksi, vaikka idea olisi toiminut paremmin ilman Venniä ensinnäkään?

Published