Lihis kahdella nakilla

Saksassa, etenkin ymmärtääkseni Berliinissä, mutta myös muualla, törmää (jos ei eteensä katso) makkaraannokseen nimeltään Currywurst. Niin suosittu on tämä annos, että sille on ihan museokin pykätty pystyyn ja markkinoinnissakin sitä käytetään. On kuin olisivat ylpeitä curry-makkarastaan joka on milloin millaistakin wurstia joka joko lilluu tai ei lillu punaisessa kastikkeessa joka usein vaikuttaa lähinnä lämpimältä ketsupilta, joka tarjoillaan joko leipäpalalla, ranskalaisilla tai ilman, ja jonka curry on annoksen päälle pöllytettyä tai kastikkeeseen sekoitettua (tai molempia kukaties).

Minä ehdotan, että me nostamme samaan asemaan tässä maassa lihiksen kahdella nakilla. Tehdään siitä epävirallinen kansallisruoka. Perustetaan sille museo, kerrotaan sen historia, tehdään elokuvia ja biisejä – ylpeänä, unohtamatta kurkkusalaattia tai paistettua munaa toisinaan. Lihis kahdella nakilla ravintoloiden listoille, hienompienkin – miksei jopa Hans Välimäen versio. Miten olisi lihis kahdella curry-nakilla… tai pekonilla, hmm, ehkä molemmilla ;) Ja danke!

Mutta ehkä me emme kehtaa. Eihän lihis kahdella nakilla ole kunnon ruokaa. Vähän noloa tuollainen hehkutus. Eikä kukaan varmaan sellaista ostaisi, ainakaan ulkomaalaiset. Mitä nekin ajattelisi. Anteeksi. Unohdetaan koko juttu. Ei siitä mitään tule.

Published

1 comment

  1. Kunhan lihis on Savonlinnan/Kerimäen mallia eikä tällainen helsinkiläinen vehnäpulla. Ja kunhan nakit on käristemakkara. Niin sit.

Comments are closed.