Musiikkia muovimuodossa

Ostin CD:n. Ihan aidon oikean fyysisen esineen. Se tuli postissa. Royal Mail luki kuoren päällä. Tyylikkäämpi nimi kuin vastaavalla kotimaisella toimijalla.

Olin hankkinut levyn jo etukäteen, ennen kuin se julkaistiin. Olen fani. Bändin nimi on The Tangent. Olen ollut mukana rahoittamassa bändin edellistä levyä. Tätä en. Tähän bändillä oli kiva idea: Pitävät soolokilpailun. Paras soolo pääsee levylle. Hyvä oli voittaja. Bändi on myös aktiviinen Facebookissa. Hyvä meininki. Ja musiikkia minun mieleeni.

Hieno tunne se, kun postissa viimeinkin tulee levy jota on odottanut. Tähän ei verkon kautta ostetut fileet kykene. Suojamuovin kuoriminen. Kannen avaaminen ensimmäistä kertaa. Pieni vihkonen ja kas, levy-yhtiön ylläri: ilmaisia biisejä verkon kautta. Kiva. Levy läppäriin ja musiikin siirto mukana kulkevaan soittimeen. Sopivasti juuri eilen sain viimeisimmän kirjan kuuneltua (joka oli täynnä brittisarkasmia ja täyttä asiaa). Olen kyllä kuullut jokusen biisin jo tältä uusimmalta verkossa, mutta en kokonaisuutta. Matkalla koululle tänään kuuntelen levyn. Paitsi, että kävely ei kestä läheskään niin pitkään kuin levy. Ehkä pitää kävellä hitaasti. Comm on levyn nimi.

Niistä kymmenestä ilmaisesta biisistä joita levy-yhtiö, Inside Out Music, tarjoaa, on minulla jo kuusi entuudestaan. No, neljä on ihan jees, kun ei osannut yhtäkään odottaa.

*

Hevosista puheen ollen. Tietääkö joku jotain ohjelmaa jolla voisi näppärästi kertarykäyksellä yhdistää iTuneksessa tupla-albumit yhdeksi niin, että tiedot kappalenumeroinnista ja biisien määrästä pysyisi loogisena? Jotenkin koko ajatus tupla- tai tripla-albumijaosta kompuutterissa on vähän hölmö kun jako johtuu muoviläpysköistä (eihän CD:lläkään ole vinyylin A ja B puolta erikseen [edes mainintana biisilistassa, enää]).

Published

6 comments

  1. Mä olin ajatellu, että olis (esim. tossa sun esimerkissä) yks disc# ja biisit numeroitu 1-12 (of 12). Mutta noinhan se tietenkin… kas kun en ole tajunnut.

  2. Onko sinulla jokin erillinen softa, jolla kuuntelet äänikirjaa? Oletan, että olet vain hurauttanut cd:t mp3-muotoon. Minusta ainakin ipod olisi tällaisessa tapauksessa riittämätön, mutta tilanne parantuisi huomattavasti esimerkiksi simuloimalla podcasteja, kun paikkamerkki säilyisi, vaikka kuuntelisikin välillä musiikkia.

  3. Suurimman osan kirjoista olen hankkinut Audiblen kautta, mutta olen joitanut konvertoinut myös CD:ltä. Kuuntelen niitä iPodin kautta. Paikkamerkki säilyy ja kuuntelua voi jatkaa siihen mihin viimeksi lopetti, vaikka musiikkia välillä kuuntelisi, kun iTunesissa äänitiedoston infosta (Get Info) kohdasta Options valitsee mediaksi Audiobook ja rastittaa kohdan Remember postition.

  4. Huikeaa! Tällainen oli kokonaan päässyt menemään ohi. Kirjahan loikkasi jopa pois musiikista. Audiblea tykkäisin itsekin käyttää, mutten ole vielä uskaltanut tilata sen tuomien kuuntelupaineiden pelossa.

  5. Mua jännitti vähän tuo kuuntelupaine (pakko kuunnella kirja kuukaudessa) joskus silloin kun heittäydyin mukaan Audiblen kuukausimaksulliseen kirjakerhoon (Audible membership). Mutta huomasin sen olevan kyllä ihan ookoo, etenkin kun siirtelin mielenkiintoisia teoksia mun toivomuslistalle etukäteen odottelemaan myöhempiä hakintoja (ja Goodreads on myös auttanut löytämään kirjavinkkejä). Joskus hankin jonkun tarjouksessa olevan kirjan samalla kun hankin kuukauden kirjan, pari ehtii oikein hyvin ennen seuraavan hankkimista. Sitten vaan ulos kävelemään ja kirjaa kuuntelemaan.

    Nyt kun olen taas siirtynyt opiskelemaan, niin laitoin Audible-jäsenyyden taukotilaan – pitää meinaan totutella lukemaan paperilta :)

Comments are closed.