VR:n epälippukauppa netissä

Viime lauantaina ajattelin tarkistaa junayhteyksiä ja hintoja sunnuntaille. Ehkä jopa ostaa lipun. Eli suunnaksi siis vr.fi/verkkokauppa.

Mistä: Helsinki. Mihin: Lahti. Päivä: 16.10.2011. Aika: 09.00 (lähtöaika)

VR:n verkkokaupan mukaan hakuani parhaiten vastaa tämä:

VR:n lippukauppa tarjoaa junaa klo 9.14

Eli juna klo 9.41. Sehän sopii vallan mainiosti. Klikkaan jatka. Ilmoitan, verkkokaupan niin pyytäessä, että opiskelija ja yksi lippu. Klikkaan jatka.

Yllättäen valitsemani 9.41 ei olekaan tarjolla, vaan voin valita haluamani yhteyden ja hinnan tästä listasta:

Yllättäen junaa klo 9.14 ei olekaan tarjolla

WTF VR? Miksi en voi ostaa lippua 9.41 junaan? Mikä juttu tämä on? Siihen ei saa tavallistakaan lippua (ilman alennusta). Ei mitään virheilmoitusta, ei mitään selitystä. Edelliset lähdöt linkkiä klikkaamalla minulle tarjotaan 8.41 junaa. Minne 9.41 on kadonnut? Häh? HÄH?! Tarkoittaako tämä nyt sitä, että juna on täynnä? Vai eikö juna ota matkustajia ollenkaan? Voiko junaan ostaa lippuja edes asemalta? Onko kyseistä junaa edes olemassa? Haloo!!

Seuraavana päivänä olen asemalla klo 9.34, jos vaikka 9.41 juna olisikin olemassa ja sillä pääsisi Lahteen. Katson aikatauluja ja kyllä, siellähän se luuraa. Marssin kohti lipunmyyntiä, mutta eivät ole ihmiset näköjään heränneet vielä, joten käännyn lähimmän pömpelin ääreen. Tökin sormella näyttöä. Mitään ei tapahdu. Kokeilen vielä (tök tök tök tök… töktöktök… tök tök töktöktök tök tök tök töktök tök töktöktök tök tök…) mutta sähköinen lipunmyyjä ei vaan reagoi. Siirryn viereisen pömpelin ääreen. Tökin näyttöä sinne tänne useasti ja nopeaan tahtiin ja kas, pömeli herää horroksestaan. Koneen tarjomista pikavalinnoista seuraavaksi lähteviin juniin löydän klo 9.41 junan Lahteen, tasan sen johon ei voinut netistä ostaa lippua. Ostan lipun.

Aika matala on muuten tämä pömpeli, joudun kyykistymään nähdäkseni korttimaksun pienen näytön. Onneksi en ole vielä niin vanha ja jäykkä.

Kolmannen pömpelin ääressä vanhempi mies tökkii näyttöä, muttei onnistu herättämään nukkuvaa konetta ja kysyy minulta miksi laite ei toimi. Selitän, etten todellakaan tiedä tai osaa vastata asiaan ja pyydän häntä kysymään tarkemmin VR:ltä. Tämä toimii, sanon ja osoitan omaa pömpeliäni samalla kun otan koneen räkäisemän lipun kouraani ja lähden talsimaan kohti junaa. Aikaa on noin nelisen minuutta. Hyvin ehtii.

Kohta olenkin lähimatkalla kohti lähilahtea lähijunassa johon ei VR:n “monipuolisesta verkkokaupasta” voinut ostaa lähilippua tai tarkistaa edes lähihintaa. Grr… mutinaa mutinaa…

Mietin siinä hetken millainen fiiliksen VR:n sähköisistä palveluista saa. Verkkokauppa ei turhaan mitään selittele jos jokin ei sovi sen logiikkaan. Vähän semmoinen tympeä fiilis sellaisesta tulee. Kuin Keravan Alko ennen itsepalveluaikaa. Asiakas tuntee itsensä joko tyhmäksi tai erittäin tyhmäksi. Ja se, että pömpelit nukkuu työaikana eivätkä jaksa palvella, siitäkin tulee kaikenlaista mieleen. Sellaista joka ei ole mairittelevaa (en niitä tähän viitsi, saatte ihan itse jokainen assosioida vapaasti). Yhdessä näistä kokemuksista tulee semmoinen välinpitämätön ja laiska fiilis VR:stä.

Published

4 comments

  1. Ensimmäisessä kohdassahan järjestelmä ehdottaa aikatauluja lauantaille, päivää ennen H-hetkeä? Bonuksena tähän sitten tuplabuukkaukset, kun asemalla myydään uudelleen sellaiset paikat jotka nettikauppa on jo kertaalleen myynyt.
    Veikkaan että siellä on jotain perustavamman laatuista ötökkää vielä koodissa.

    …and I said to Johnny: “VAT THE FAK?”

Comments are closed.