Keskustelin radion kanssa

Kävin dialogia radion kanssa. Ja se vastasi.

En siis höpöttänyt ääneen radiovastaanottimelle kuin mökkihöperö mummo mökissään höperönä vaan annoin palautetta Radio Helsingille verkkosivuillaan olevan shoutboxin kautta. Ääni radiossa kommentoi kirjoittamaani. Tarkensin asiaa hiukan netin kautta. Radio vastasi taas. Kiitin.

Vaikka tapahtumassa ei ollut mitään erityisen uutta, erikoista tai muutenkaan spektakulääristä, pitää kuitenkin todeta, että onhan se tavallaan hienoa kun voi hoitaa homman tällä tavalla.

Tällaisia pieniä asioita jotka voivat saada ihmisen hyvälle tuulelle pitäisi olla enemmän – eikä vaan sitä, vaan pitäisi useammin myös pystyä huomaamaan juuri tällaisia pieniä toimivia asioita. Näistä saa enemmän kiksejä kuin yhdestäkään suurella rahalla tuotetusta tarkkaan suunnitellusta “elämyksellisestä *)” markkinointihömpötyksestä.


*) jo pelkkä sana on tuoda yöööoksennuksen suuhun.

Published

12 comments

 1. Mutta miten hoitaa sama homma muiden kuin suorien lähetysten kanssa?

 2. Höntti, löit leikiksi. Olen vakavissani: miten ei-reaaliaikainen radio-ohjelma voisi reagoida (reaaliaikaiseen) kuulijapalautteeseen? Vai onko tarvekin ihan erilainen kuin suoran ohjelman kanssa?

 3. Eikös ei-reaaliaikainen ohjelma ole äänite jota toistetaan? Jos näin on, niin silloinhan kysymys on siis siitä, voiko äänite reagoida reaaliaikaiseen palautteeseen? Ei mielestäni. Toistava laitteisto ehkä voisi, jos ajatelisi asian niin, että sillä on toistettavana useita pätkiä jo valmiiksi äänitettyä materiaalia joista voi tarpeen vaatiessa valita – jolloin systeemin pitäisi toimia jollain logiikalla joka osaa reagoida palautteeseen, joka johtaa ajatuksen, jos ei tekoälyn puolelle niin ainakin jonkinlaisten algoritmien. Mutta sehän ei sitten enää tietetenkään ole ei-reaaliaikainen ohjelma.

 4. Sitä just meinaan, että ajatteleeko kuulijakin jo että turha ottaa yhteyttä, kun ei ne voi tehdä tälle mitään.

  Mutta jos kuitenkin ottaisi, niin miten reagoida? Sanoisiko kuuluttaja ohjelman jälkeen jotain? Puututtaisiinko asiaan seuraavassa jaksossa? Voisiko olla ihan erikseen “palautetta päivän ohjelmista” -segmentti?

  Mietiskelen tätä tietenkin nauhoitteiden tekijänä elikä podcastaajana, joka yrittää saada tuotoksensa radioon.

 5. Ai niiku “ohjelmasta voi keskustella ja antaa palautetta intervepsissä osoitteessa ohjelmannimi.foo/jotain/keskpalst.php tai lähettämällä tekstiviesti numeroon 555-2368 (viestin hinta 2,99€)”?

 6. No, otetaan esimerkiksi joku toinen palaute. Olen joskus Mikael Wiikin loistavaan Terraario-ohjelmaan heitellyt jotain musiikkiin liittyvää kommenttia ja saanut vastauksen suorassa lähetyksessä.

 7. Joo, toi on hyvä. Tulisiko mieleen kommentoida samalla tavalla, jos kyseessä olisi nauhoite? Jos mietin itseäni kuulijaksi, niin varmaan. Ehkä sitä ajattelisi, että pikkuasiasta ei jaksa mainita tai kehaista muuten vaan, mutta iso asiavirhe tai semmoinen saattaisi synnyttää pitkähkönkin vuodatuksen.

  Toisaalta ajattelen asiaa niin, että jos vastaisi palautteisiin aina seuraavan jakson alussa (vaikka viikon päästä), niin miltä se kuulostaa sellaisen korvaan, joka on ohjelman äärellä ensimmäistä kertaa tai missasi edellisen lähetyksen, ts. saako siitä mitään irti silloin?

 8. Ainahan ei tiedä onko ohjelma uusinta tai ei. Toki se mainitaan ohjelman alussa, mutta jos sen missaa niin sitten sitä voi kuvitella kuuntelevansa reaaliajassa olevaa. Olen joskus shoutannut Wiikille, vaikka kyseessä on uusinta. Minne lie bittiavaruuteen sekin kadonnut. Mutta jos tiedän ohjelman olevan nauhoitteen, niin ei tule mieleen kommentoida – ainakaan tuommoisen shoutboksin kautta.

  Uusinnoissahan on kyllä tietenkin kaikki se livepalaute joka oli ajankohtaista reaaliajassa. Ei se ole minua hämännyt.

  Wiikin tapauksessa ohjelmahan toimii niin, että se on sisällölttän tarkkaan kasattu eikä muutoksia musiikkiin tehdä reaaliajassa vaikka palautetta tulisi, mutta toisinaan aikasempaa palautetta kyllä käsitellään ja palaute saattaa vaikuttaa myös tulevien ohjelmien musiikkiin. Which is nice. Asia kai on kiinni siitä miten palautteeseen vastataan.

Comments are closed.