Kartoitus interruptus

Onnittelut opiskelupaikasta Aalto-yliopiston taideteollisessa korkeakoulussa!

Näin alkaa sähköposti jonka sain eilen, noin puoli vuotta sen jälkeen kun minua viimeksi onniteltiin siitä, että olin saanut opiskelupaikan samaisessa instituutissa. Nyt kouluni Opinto- ja opiskelijapalvelut (OOP) lähetti linkin kyselylomakkeeseen koska haluaa “kartoittaa uusien opiskelijoiden opintoihin liittyviä asioita”.

No miksei, ajattelin ja kävin lomakkeen täyttöhön.

Ikä, check. Sukupuoli, check. Asuinpaikka, check. Kotipaikka… hmm, hetkinen? Olen aika varma, että olen nämä tiedot ilmoittanut jo, ehkä jopa useampaan otteeseen, koululle, joten OOPin pitäisi nämä kyllä tietää. No, ehkä tämä on anonyymi kysely, vaikka sitä ei missään mainita.

Jatkan täyttämistä. Siviilisääty, check. Lapset, check. Äidin koulutus… Häh? Ööö siis mitä? Äidin koulutus, ilmoita korkein suoritettu kolulutusaste. A?!?!”11WTF

Ekskjuusmii. Miten minun opintoihini ja siihen miten OOP pystyy jatkossakin kehittämään ja parantamaan palveluitaan kuulu äitini koulutusaste? Ei kuulkaa sitten millään tavalla. Joko tämä kysely kartoittaa jotain muuta kuin minun opiskeluihini liittyviä asioita tai sitten OOPissa ei oikein osata.

Pääsin siis kyselylomakkeen ensimmäisen sivun viimeiseen kohtaan ja homma tyssäsi siihen. Mitä lie olisivat vielä opintoihin liittyviä asioita keksineet lopuilla kahdeksalla sivulla kysellä? Naapurin kengännumeroa?

Published

4 comments

  1. Ehkä meinasivat päätellä, että tarvitsetko mahdollisesti tukiopetusta. Kun kerran vanhempien koulutusaste vaikuttaa tilastojen mukaan nuoremman polven opintomenestykseen.

  2. Totta tuo, että etenkin lasten opintomenestykseen vanhempien koulutusaste vaikuttaa, ja aika paljonkin olen ymmärtänyt. Ja se kävi kyllä mielessä. Mutta koska asia on epärelevantti minun näkökulmastani jätin vastaamatta kyselyyn. Saattaisi olla kyselyn tekijällekin järkevää miettiä ikäryhmiä tai aikaisempia koulutuksia hiukan tarkemmin tehdessään näitä kartoituksia.

  3. Massaviestejä on niin helppo lähettää, että ajattelu on houkuttelevaa jättää väliin.

    Eilen sain kaksi Kauppalehden myyntikirjettä kotiin. Toinen oli osoitettu minulle. Ja toinen oli osoitettu minulle, mutta yritykseni edustajana. Tarjous oli molemmissa sama, mutta puhuttelurivillä oli joku ero.

Comments are closed.