Pinnoite ottaa pannuun

Juuri kun kuvittelit, että pannu kuin pannu (esimerkiksi paistinsemmoinen), niin oletkin väärässä. Pannu ehkä saattaa kyllä olla pannu, mutta jos et pinnoittamatonta teräksistä tai valurautaista hanki, on klassisen Teflonin ohella valittavissa mieletön määrä vaikka millaisia non-stick-pinnoitteita ja niiden versioita, esim. Ceralon, Ceratec, Durit, Hardtec, Prometal, QuanTanium, Swiss Diamond, Tefal Resist, TopBon, Whitford Eclipse ja Xylan – nimetäkseni muutaman tässä pannunhankintareissulla vastaantulleen.

Sitten tietenkin on vielä se, että jos näistä pinnoitteista yrittää löytää jotain tietoa, jotta olisi edes jonkinlainen käsitys siitä millaisesta aineesta on kyse, löytää verkosta joko keskustelupalstoja joissa aiheena on lähinnä pinnoitteiden myrkyllisyys linnuille tai sitten saa luettavakseen mainos-/markkinointiplöräytyksiä joiden informaatioarvo on keskinkertaista lastenloruakin huonompi.

Tee siinä sitten valistunut ratkaisu. Ehkä tein, ehkä en. Aika näyttää.

Published

2 comments

  1. Taisit ostopäätöksen jo tehdä, mutta Kemikaalikimarasta löytyy myös jonkinverran kirjoittelua paistinpannuista. esim. Paistinpannuprobleemi.

    Kommenteissa myös hiukan tietoa keraamisista pinnoitteista, joita osa noista sinunkin mainitsemistasi kauppanimistä ovat.

  2. Annimaria: Kiitos linkistä. Ostopäätös on jo tehty ja saa nähdä miten tuo paistokasarin keraaminen pinnoite kestää. Ainakin tuntuu käytössä hyvältä (mikä vaan tuntuu hyvältä verrattuna vanhaan, joka ehtikin jo palvella hyvän tovin). Hankin myös kattilan ja siinä on linnuntappopinnoite, mutta koska en sillä paista (juurikaan), vaan keitän, eikä minulle ole lintuja, en usko sen aiheuttavan suurta vahinkoa.

Comments are closed.