Helsia

Jo ennen kuin kuntien nykyisten rajojen haaskat ovat kylmenneet (tai edes raadoiksi muuttuneet) pitää tietenkin jo miettiä uusien kuntien brändäämistä, identiteettiä ja imagoa, viestintää ja kohderyhmiä. Odotan jännityksellä millaisia haasteita kuntauudistus, missä muodossa se nyt ikinä toteutuukaan, tuo tulleessaan.

Tässä odotellessa jaan kanssanne idean jonka keksin haahuillessani päämäärättömästi talvisäässä.

Kuntaidentieteetin rakentamisen kannalta on parempi, tietenkin, että aloitetaan tyhjältä pöydältä, muutenhan projektista ei tule tarpeeksi iso. Pitää uudistua: jättää vanhat raskaat taakat ja katsoa aina yhtä valoisaan tulevaisuuteen. Nykyisyys on niin eilispäivää. On rakennettava kuntien päättäjien ja käyttäjien yhteistä brändiä. Siksi on jo nyt aika ruveta kehittelemään erilaisia hömpänpömppä-latinankielisiä nimiä joihin voi vapaasti projisoida tuoreita mielikuvia.

Ehdotankin tässä pääkaupunkiseudun urbaanikeskittymälle nimeä joka on moderni ja ylpeydessään katsoo rohkeasti tulevaisuuteen. Tämän uuden nimen voi kaikki ottaa sydämeensä. Nimessä on raikas tuulahdus menneiden aikojen rautaista tahtoa joka puhaltaa voimakkaasti eteenpäin liikkuvan uuden ajan brändin purjeet täyteen ja vauhdittaa matkaa muiden ihailemana edelläkävijänä. Espoolaisia emme enää ole, vantaalaisiksi emme tahdo tulla, olkaamme siis Helsialaisia!

Helsia. Tulevaisuus on jo nyt.

Entisten kuntien vaakunoista ja käsittämättömistä logoviritelmistä syntetisoidaan brändille uljas merkki joka tukee ajatusta kasvusta ja henkii laajentumista sekä kehitystä. On erityisen tärkeää, että tavutus ei seuraa kielioppisääntöjä, koska se voimistaa kehittymistä varten tarvittavaa out-of-the-box-ajattelua. Tämä on keihäänkärki joka ohjaa uutta kuntaa nousujohteisesti kasvuun, kuin menneiden aikojen urheilusuoritusten paatoksellinen muisteleminen.

Helsia-merkki

Näin. Seuraavaksi sitten huisi kamppis paperimediaan ja näköradioon. Ja sosiaalisen median facebookkiin. Kuvitelkaa mikä turistivirta!

Annan tämän idean ilmaiseksi käyttöön. Säästyy nekin rahat. Vaikka ainahan fyrkkaa tuntuu maagisesti jostain kiven alta löytyvän kun joku keksii jotain päätöntä ja kallista.

(PS. Olen ideoinut jo nimet Tampestilia ja Turkuunia jotka myös ovat vapaasti käyttävissä.)

Published

4 comments

  1. Eivätkös Tampia ja Turia olisi kätevämpiä nimiä? Ne olisivat lyhyempiä kirjoittaakin.

    Tuo Helsian hieman kirkkovenettä muistuttava logo on hieno. Erityiskiitos fonttivalinnasta ja tekstin asemoinnista.

Comments are closed.