M piste juttu

Otsikko viittaa siihen siihen, että etuliite m. nettiosoitteissa usein johtaa mobiililaitteelle optimoituun versioon. Yleensä kyseessä on hiukan kevyempi ja yksinkertaisempi versio pavelvelusta. Ja kivahan sellainen on, etenkin kun mobiilisti internet ei ehkä aina liiku yhtä vikkelästi kuin stationäärilaitteilla.

Vaan tuntuu siltä, ettei aina kuitenkaan sitten jakseta oikein ajatella mobiiliversiota ihan loppun asti. Tässä pari esimerkkiä jotka ovat juuri tulleet vastaan.

On meinaan niin, että jos käy m.journalistiliitto.fi:ssä lukemassa hehkutusta Tietokone-lehdestä, ei missään lue kuka artikkelin on kirjoittanut. En tiedä teistä, mutta jotenkin itse naivisti kuvittelisin, että nimenomaan Suomen Journalistiliitto välittäisi artikkeleiden kirjoittajista. Nyt kun jutussa ei ole nimeä, voi vain ihmetellä kuka tekstin on tuottanut. Foilohattuteoreetikot voisivat kuvitella, että kyseessä on vaikka Tietokone-lehden päätoimittaja itse. Ehkä kirjoittajalla ei vaan oikeasti ole mitään väliä, turha niitä on mainita.

Jotkut palvelut jättävät jutuista pois kuvat ja näin vähenee siirtyvän datan määrä. Ongelma vaan on, että kuvat jäävät pois myös sellaisissa jutuissa kuten Nämä kaksi grafiikkaa kuvaavat kauniisti Euroopan kuolemansykliä ja Suomi – seuraava Kreikka? Tämä grafiikka kertoo. Hupaisaa? Erittäin, mutta surkuhupaisaa. Uutiset kutistetaan jonkun automaatikan avulla loistoesimerkeiksi nykyjournalismin tasosta. Hyvää työtä!

Vieläköhän on niitä jotka mobiiliversiossa karsivat pois kaikki linkit? Se oli erityisen suosittua jokin aika sitten. En tiedä, enkä jaksa tutkia asiaa.

talouselaman artikkeli ilman kuvia
Tässä tietojen mukaan on prinsessa

Published