Vain muutaman sentin tähden

Tulipa tässä ihmeteltyä hetken, kun UniCafessa juomaa maksoin, että hintaan tuli yllättävät 4 senttiä lisää. Hinta 1,30 olikin 1,34. Kuitissa luki “maksukortti provisi”. Argh. Tämä ei näköjään ole ihan tuore juttu. Enpä vaan ole tainnut aikaisemmin pankkikortilla maksaa tässä puljussa. Ja taidan tämän jälkeen yrittää olla tekemättä sitä uudestaan.

En tullut tarkistaneeksi onko lisämaksusta ilmoitettu kassalla. Ainakaan kassahenkilö ei informoinut, että ostokseni hinta nousee noin 3 % muovia höylätessä. Eikä muistu muuten mieleen, että olisin vastaavaa maksamisesta koituvaa maksua joutunut maksamaan.

Olen varma, että jos setelit keksittäisiin nyt, niiden painokustannukset tekisivät satasesta vain 97 euron arvoisen.

Pankkikortilla maksaminen maksaa.
sentti sentiltä

Published

3 comments

 1. Hei,

  mainitsemasi 4 sentin lisämaksu/maksutapahtuma tuli voimaan UniCafe-opiskelijaravintoloissa maaliskuun alussa 2011, kun Luottokunta uudisti veloituskäytäntöjään. Tässä yhteydessä myös tiedotimme asiasta ja saimmekin jonkin verran medianäkyvyyttä. Toivoimme keskustelua syntyvän, sillä mielestämme kyseessä oli merkittävä lisäkustannus palvelualan yrityksille. Halusimme tehdä mainitun provision osuuden asiakkaillemme selvästi näkyväksi, toinen vaihtoehto olisi ollut viedä kustannus hintoihin.

  Kerromme lisämaksusta UniCafeissa hinnastojen yhteydessä ja kotisivuillamme – sekä tiedotteessa, johon olitkin linkittänyt, että opiskelijaravintoloiden hinnastosivulla: http://www.unicafe.fi/lounas/hinnasto

  Ymmärrän, että käytäntömme voi asiakkaan näkökulmasta olla epämieluisa. Toivon kuitenkin, ettei tämä muodostuisi syyksi olla käyttämättä palveluitamme jatkossakin.

  Aurinkoista kevättä toivottaen

  Petri Minni
  viestintäassistentti
  HYY Ravintolat Oy

 2. Petri Minni: Terve!

  Keväällä 2011 en ollut vielä opiskelija ja elämismaailmaani ei mitenkään liittynyt UniCafe, joten kaikenlainen siihen liittyvä uutisointi ei painunut mieleen mitenkään, oli siitä silloin vaikka miten ilmoitettu, tiedotettu ja kerrottu.

  Aloitin opiskeluni syksyllä 2011 ja koska kampuksellani ei ole UniCafeta ei tuo 4 sentin lisämaksu ole tullut vastaan millän tavoin. Eikä tuolla netissä oleva tieto, oli se miten hyvin tahansa hinnastossa ilmoitettu, osu myöskään silmiin, kun luennon tauolla naapurikampuksella hilppasee ostamaan jotain pientä piristykseksi.

  Siksipä koin lisämaksun hyvinkin ärsyttävänä yllätyksenä.

Comments are closed.