Vielä ehtii

Käykää katsomassa Petri Anttosen mielenkiintoinen näyttely Lasitettu maa galleria Hippolytessä. Se on auki 29.4. asti (eli vielä tänään ja huomenna).

Teokset on pakko nähdä alkuperäisinä, koska lentikulaaristen tulosteiden syvyys-/liikeilluusio ei toistu muulla tavoin.

Itse en ole mielestäni aikaisemmin törmännyt tämän tekniikan käyttöön valokuvataiteen kontekstissa ja näyttely on hyvinkin kiehtova. Parhaimmillaan lentikulaarisuus tuo kuvaan jotain muuta kuin vain kikkaa: siitä tulee osa ilmaisua ja se saa merkityksen. Tunsin kuvia katsellessani jotain samanlaista positiivisen hämmentävää tulkinnallista haastetta kuin mihin olen omissa monivalotuksissani pyrkinyt, mutta Anttosen kuvissa oli lisäksi liikkeen tai syvyyden illuusio. Hyvin jännittävää.

Kaikki kuvat näyttelyssä eivät mielestäni kuitenkaan ihan nousseet wow-tasolle, mutta juuri siksi näyttelykokonaisuudessa onkin eksperementoinnin ja kokeilunhalun positiivista tenhoa – juuri sellaista jonka kautta syntyy jotain uutta, vaikka tekniikan ja ilmaisun tasapaino ei vielä ehkä ihan olekaan täysin kohdallaan.

Kaksi Petri Anttosen valokuvateosta Valokuvagalleria Hippolyten seinällä
Petri Anttonen: Lasitettu maa. Valokuvagalleria Hippolyte

Published