Kukkakaalipyree

500 g kukkakaalia
2,5 dl valkoviiniä, (kuiva, keskihapokas, sitruksinen, halpa)
2 dl vispikermaa
50 gr voita
1 tavallinen keltasipuli
sitruunamehua (muovipurtilosta, koska sitä sattui olemaan)
suolaa

Pilko sipuli pieneksi ja heitä pannuun voin kera. Anna sipulin ja voin rakastella matallalla lämmöllä kunnes sipuli on hiukan läpinäkyvää, älä anna sipulin tummua. Sekoita usein. Sillä aikaa kun sipuli ja voi tykkäävät toisistaan, pilko kukkakkaali hakkelukseksi isolla pelottavalla veitsellä.

Kun sipuli on hiukan läpinäkyvää, lisää pannulle kukkakaali, viini ja kerma. Ruiskauta mukaan sitruunamehua semmoinen runsas puolitoista ruokalusikallista. Sekoita. Ja lisää pikkasen suolaa. Älä mokaa heittämällä aluksi mukaan liikaa suolaa, koska nesteen vähentyessä suolaisuus voimistuu.

Sekoittele pöperöä silloin tällöin ja maistele välillä, että tarvitseeko lisätä sitruunaa tai suolaa. Anna pöperön porista kunnes kukkakaali on pehmeää ja nestettä on hävinnyt mukavasti – ehkä 45 minuuttia tai silleen, riippuu miten pieneksi olet kukkakaalin pilkkonut.

Lopuksi vetäise koko roska sileäksi sauvasekoittimella. Bzzzz….

Nam. Käytä mihin käytät.
Hyvää on.
On se!!

Published