Ilmaa ostamassa

Olen jo pitkään pohtinut ison kiintolevyn hankintaa. Jotain sellaista laitetta johon saisin säilöttyä alati kasvavan valokuva-arkistoni.

Sattuipa sitten mukavasti, että Stockmannin hulluilla päivillä oli perjantaina 12.4.2013 tarjolla 8 teran Buffalo Linksation Pro Quad hintaan viisisataa euroa. Pohdin pitkään, pitäisikö vaiko eikö? Vertailin hintoja ja tutkiskelin vaihtoehtoja. Paljon rahaa köyhälle opiskelijalle tuo, mutta laite tulisi tarpeeseen ja tarjous oli oikein kilpailukykyinen. Aina sitä voi kaalisopalla elää ja muista menoista pihistää.

Niinpä tilasin laitteen Stockmannin verkkokaupasta lähimpään postiin. Vitosen kuljetusmaksu (prosentti laitteen hinnasta) on pieni raha verrattuna siihen, että sain säilytettyä mielenrauhani kun en joutunut ahtautumaan shoppailumaanikoiden kanssa tavaratalon kulutushegemoniaan, jonka mielipuolinen kaaos jatkuu lähikortteleihin asti.

Ensin toimitusajaksi luvattiin 1–2 viikkoa. Odotin. Kolme viikkoa odotin. Mitään laitetta tai saapumisilmoitusta ei näkynyt. Soitin asiakaspalveluun. Kertoivat, ettei heillä ole tuotetta ja maahantuojakin odottaa laitteita toimitettavaksi. Puhelun jälkeen sain sähköpostin, jossa arvioiduksi toimitusajaksi kerrotaan viikko 20. Odotin kaksi viikkoa lisää. Ei laitetta tai saapumisilmoitusta vieläkään.

Soitin jälleen asiakaspalveluun. Tilanne toimituksen suhteen ei ole tässä viikkojen aikana mitenkään selkeytynyt, kertoivat voivotellen ja kovasti pahoitellen. Stockmannilla ei ole mitään havaintoa milloin saavat jo myymänsä tavaran toimitukseen. Veikkasivat, että ehkä ensi viikolla voisi mahdollisesti tulla.

Nyt, noin kuukausi ja viikko ostostapahtuman jälkeen, purin kaupan. Minulla ei ole tapana ostaa ilmaa, enkä suostu odottelemaan pelkkien arvausten ja veikkausten varassa (paitsi lottoa toisinaan), että joskus mahdollisesti saavat tavaraa toimitettavaksi. Arvaan (en siis tiedä, mutta oletan), että kun maahantuoja saa laitteita toimitettavaksi, myyvät muutkin samoja kiintolevyjä viidelläsadalla.

Vaikka hullut päivät olivatkin siis ihan hullut päivät, pitää kuitenkin sanoa, että asiakaspalvelu kyllä oli ihan ystävällistä ja asiallista.

Published

4 comments

  1. Aika hyvän sisäänheittotarjouksen ovat tehneet, selvästikin liian hyvän kyetäkseen toimittamaan. Eivätkä edes saaneet sinua sillä sisään heitetyksi, joten aika #fail kaiken kaikkiaan. Itse olen tehnyt periaatepäätöksen, etten enää tilaa verkkokaupoista sellaista mitä ei ole varastossa, juurikin tässä kuvatun ilmiön takia: luvatut odotusajat tuppaavat venymään, ja vieläpä vakiokertoimella, eli mitä pitempi se odotus on jo luvattaessa, sitä enemmän se voi venyä.

  2. Stokkankin taso laskee kuin lehmän häntä tässä periaatteellisessa kvartaalitulospaskassa, jota kaikki kumartaa. Palvelu ja tuotteiden laatu saa kärsiä, kunhan euro vaan jaksaa liikahtaa.

  3. Jani: Kuvittelin, hassusti, että koska pystyin tilaamaan laitteen niin sitä on saatavilla verkkokaupasta. Jos siellä olisi ollut varastotilanne näkyvissä (= 0 kpl), olisin keskeyttänyt shoppailun siihen.

    Zepa: Euro liikahti, mutta tässä tapauksessa en tiedä oliko edestakaisesta liikkeestä iloa Stockalle. Luottokunta, vai kuka se nykyään tätä muoviluottoa hallinnoi (näköjään tanskalainen Nets), sai varmasti jokusen roposen lisää kassaansa kyllä.

Comments are closed.