Sähläämistä vastaan

“Työntekijät sähläävät töissä noin viidenneksen säännöllisestä työajasta […] jos työelämän laatu olisi kaksi prosenttia parempaa, myös työn tekeminen olisi saman verran tehokkaampaa” (lähde)

– Sihteeri. Sihteeri!! Tänne.
– Kyllä, herra johtaja herra.
– Sanelen ilmoituksen työntekijöille: Olemme johtoryhmässä päättäneet parantaa yrityksemme työelämän laatua kahdella prosentilla. Keskijohdon on pidettävä huoli, että kaikki työntekijät sähläävät vähemmän. Kannustukseksi järjestetään En Sählää -kilpailu, jossa vuoden loppuun mennessä vähiten sählännyt palkitaan viiden… eikun, korjaan… kolmen euron lahjakortilla Tiimariin. Sähläämisen määrää ja työelämän laatua tullaan tarkkailemaan uudella Säihky-nimisellä intranetportaaliratkaisulla johon kaikkien on kirjattava joka päivä oma sähläämisindeksinsä. Jokaiselle osastolle on toimitettu kolmentoista sivun ohjeisto miten tämä indeksi lasketaan. Aina työviikon lopuksi on jokaisen myös täytettävä Säihky-portaaliin työelämänlaatuarvionsa lomakkeella, jonka täyttämiseen ei saa mennä yli puolta tuntia enempää. Tämä raportti on myös tulostettava täyttämisen jälkeen ja toimitettava osastosihteerille mapitettavaksi. Saiko sihteeri tämän kirjoitettua?
– Kyllä, herra johtaja.
– Ilmoituksen loppuun vielä: Tehdään kaikkemme, että tehokkuutemme kasvaisi. Se on meille jokaiselle hyväksi, olemmehan kaikki samassa veneessä.
– Selvä, herra johtaja.
– Hyvä. Ilmoitus jakeluun tänään. Huomenna Säihky-portaaliin jo kerääntyy raportteja. Vuoden loppuun mennessä tuloksemme paranee selvästi. Loistavaa. Tämä lienee paras asia mitä tälle yritykselle on koskaan tapahtunut.
– Ihan varmasti, herra johtaja.
– Minä lähden nyt strategisen johdon ja Säihky-konsulttien kanssa viiden päivän Työelämän laatu ja tehokkuus -kongressiin Monte Carlo Spa & Golf Resortiin. Meitä ei saa häiritä.
– Oikein mukavaa matkaa, herra johtaja herra.

Published