Pallon ympäri?

Kun kävi ilmi, että pidän kirjaa askelistani (yhä vaan, vaikka en ole juurikaan asiasta blogiin kirjoitellut kesän 2010 jälkeen), kuului kysymys, että joko olen kävellyt maapallon ympäri.

Maapallon, tämän mukavan pullean pyörähdysellipsoidin ympärys on päiväntasaajan kohdalta noin 40075 km. Jos keskimääräinen askelpituuteni on (arviolta, pituus vaihtelee paljonkin) 75 cm, niin matkasta maapallon ympäri olisi toteutunut hiukan alle 30 %. Eli en siis ole vielä tepastellut kirjanpidon mukaan pallon ympäri. Puoleenväliinkin on vielä matkaa.

Suomen päästä päähän olisin kyllä kävellyt noin kymmenen kertaa viimeisen 1571 vuorokauden aikana. Tai jos olisin lähtenyt kävelemään linnuntietä lounaaseen päin, olisin tällä hetkellä jossain Liman paikkeilla.

Published

2 comments

  1. No huh. Jos kävelisi 10 km vuorokaudessa, niin kuuhun, kun se on lähimmillään, pääsisi hiukan alle 98 vuodessa. Se on pitkä kävely se.

Comments are closed.