Makuasioita

Ensin olin ihan, että vau – hieno, kaikessa yksinäisyydessään, siinä asfaltilla hylättynä maatessaan. Sitten olin pettynyt valoon. Tai ei valossa sinänsä mitään vikaa ollut, oikein mukava syysvalohan se – kirkas, matala ja lämmin. Se vaan ei mielestäni sopinut kuvaan. Jotenkin tuntui siltä, että sininen kumihanska olisi toiminut paremmin tasaisemmassa, tavallaan tylsemmässä, valossa. Ilman selkeätä varjoa. Niin sen mielessäni ainakin kuvittelin. Otin kuvan kuitenkin. Ja vielä kun kuvaa myöhemmin käsittelin, en ollut varma pidinkö siitä valosta joka rekisteröityi kennolle. Kuva oli muuten ihan hyvä. Päätin julkaista sen. Yllätyksekseni tämä kuva on kerännyt vuorokauden aikana sellaiset tuhat katselukertaa ja näyttää päässeen, ainakin hetkeksi, myös Exploreen. Yllättävää mielestäni, lähinnä siksi, että ensin olin melkein ottamatta koko kuvaa, sitten olin poistamassa sitä kamerasta. Meinasin sen myös kovalevyltä poistaa. Mikä kuvassa kumihanskasta on, että se tällä tavalla muita kiinnostaa? Jotainhan siinä on oltava.

Glove

Published