Vuodenvaihde on synkkää aikaa lupauksille

Pitämättömien, lähes käyttämättömien ja kotia vailla olevien hyljättyjen lupausten määrä on sietämättömän korkea vanhan vuoden siirtyessä uuden tieltä.

Tänäkin vuodenvaihteena surullisen monet tekevät suloisen ihania uudenvuodenlupauksia väliaikaiseksi iloksi itselleen tai läheisilleen. Lupauksen onneton kohtalo ja synkkä tulevaisuus on kuitenkin väistämättä edessä, ehkä jo heti ensimmäisenä päivänä. Monet tekevät lupauksia joista tietävät, etteivät ne tule millään pitämään.

Lupauksen tekeminen on suuri päätös. Jos hiukankin epäilet, älä tee lupausta. Älä jätä uudenvuodenlupausta heitteille, kärsimään toteutumattomana. Jos teet lupauksen, sitoudu pitämään se. Lupaus voi elää hyvinkin pitkään ja tarvitsee paljon huomiota, hellyyttä sekä huolenpitoa. Jos kuitenkin erehdyt tekemään pitämättömän lupauksen, päästä se päiviltä perumalla lupaus mahdollisimman nopeasti, mieluiten välittömästi. Se on vähintä mitä surullisen, petetyn ja kylmässä yksin ikävää potevan lupauksen hyväksi voi tehdä.

Published