Siirto

Nyt kun kelloja taas on siirrettävä noin puolitoista metriä kaakkoon, tuli mieleen, miten tästä saisi varmasti tehtyä sellaisen mukavan synkän tsekkiläisen nukkeanimaation, jossa mustiin pukeutuneet ihmiset outoine kasvoineen hermostuvat kelloihin jotka siirtyvät itsekseen, milloin minnekin. Siinä joutuisi sitten aina etsimään, että mihin ne kellot taas ovat menneet. Pihalle? Vessaan? Ullakolle? Naapuriin? Ihmiset tekisivät itselleen pitkiä listoja, että muistavat mitä kelloja heillä on. Listoja pidettäisiin esimerkiksi jääkaappien ovissa. Harmi tietenkin olisi kiinnittää lista sellaiseen laitteeseen jossa on itsestään itseään siirtävä kello. Pienet autistiset laitteet jotka tekevät todella hyvin jonkin yhden asian, mutta eivät kommunikoi muiden laitteiden kanssa, eivät liikkuisi mihinkään. Tällainen olisi esimerkiksi askelmittari, jota on siirrettävä, vaikka onkin askelmittari. Varmaan juuri siksi, että on askelmittari.

Published