Älä soita

Jotenkin tuntuu siltä, että terveysaseman verkkosivuilla oleva ohje on tarkoitettu vitsiksi.

Soitathan heti aamusta, jos tarvitset hoitoa samana päivänä
Miksen mä soita?

Miksi? Siksi että:

Terveysasemalle soitettaessa heti klo 8.00 aamulla, kun asema herää asiakaspalvelumoodiin, ei yhtäkään hoitajaa ole vapaana vaan sitä ohjautuu automaattivaihteessa takaisinsoittoon (joka on periaatteessa ihan näppärä juttu). Takaisinsoitto, kun se tapahtuu hiukan alle kahden tunnin odottelun jälkeen, menee poikki. Eikä sieltä kukaan tietenkään soita uudestaan.

Koska soittaminen uudestaan saattaa jälleen ohjata takaisinsoittoon ja parin tunnin odotteluun, on parempi käydä terveysasemalla, oletan. Ja niin se onkin, se käynti kestää vain hiukan yli puolitoista tuntia.

Käyntini jälkeen en ole sen viisaampi oireitteni suhteen. Minulle on tarjottiin vain olettamuksia ja arvauksia. Tietona ja faktana minulle esitettiin listaa lääkäreistä. Näin paljon olisi lääkäreitä (iso taulukko täynnä jotain tekstiä), mutta ne ovat lomalla: vain nämä kaksi ovat paikalla (kaksi taulukon solua joissa on jotain tekstiä). Tiedän nyt enemmän lääkäritilanteesta terveysasemalla, kuin siitä mikä minussa on vikana.

Nyt tiedän myös sen, että jos en halua odottaa aikaa tuonne jonnekin elokuun loppuun tai syyskuun alkuun (eli n. parin kuukauden päähän), kannattaa lampsia terveysasemalle aamulla vähän vaille kahdeksan, ottaa vuoronumero ja heti vastaanoton auetessa pyrkiä varaamaan akuuttiaika. Tämä on se tapa jolla saattaa päästä harvojen töissä olevien lääkäreiden puheille ja sitä kautta mahdollisesti hoitoon. Jos siis sattuu saamaan akuuttiajan. Mutta puhelimella ei kannata yrittää.

Onkos nyt tämä niitä asioita joihin Sote-uudistuksen odotetaan tuovan parannuksia?

Published