Lisää työkaluja pakkiin

Ai Basecamp tarjoaa opettajille ilmaista käyttäjätiliä? Enpäs ole huomannut sitä aikaisemmin, vaikka ovat näköjään tarjonneet sitä jo helmikuusta 2014 lähtien.

Tämä on hyvin mielenkiintoista. Kokemukseni Basecampista ovat todella positiiviset. En ole sitä käyttänyt opetukseen, mutta projektityössä kyllä. Jossain vaiheessa kuvataidekasvatuksen muuntokoulutuksessa pohdimme verkon käyttöä opetuksessa. Silloin mielessäni kävi Basecamp, mutta maksullisena se ei ollut varteenotettava vaihtoehto. Niinpä keskityimme Pinterestiin (lue juttu täältä: sivu 1, sivu 2, sivu 3), joka tietenkin on jotain ihan muuta.

Kuten tiedämme yrityspuolelta, kaikki inhoaa sitä, miten monilla erilaisilla alustoilla toimiminen töissä on ärsyttävää – kaikkiin on eri tunnarit ja jokaisessa on oma toimintalogiikka (yhdessä on vain karmea, toisessa käyttöliittymä on lähes rikos ihmisyyttä vastaan). Luokkahuoneessa on sama. On koneelle kirjautuminen ja tämän lisäksi johonkin opetussoftaan, meiliin ja ainakin Wilmaan kirjautuminen. Tähän palettiin vielä yksi lisää, esim. Basecamp, ei ole hyvä juttu. Ei oppilaille, eikä opettajille. Tokihan jossain on käytössä yhteinen sisäänkirjautuminen, ettei montaa tunnaria tarvitse muistaa, mutta kaikkialla näin ei ole.

Siksi pohdinkin, josko Basecamp tulee peliin hiukan myöhässä? Kun jossain on jo otettu käyttöön Fronter, Moodle tai mitä näitä nyt on, niin vaihtaminen tuskin on ensimmäinen optio. Tämän lisäksi Google Drive on opetuskäytössä myös, samoin Facebook (tavalla tai toisella).

Mutta hyväähän tässä on se, että valinnanvaraa alkaa olemaan. Ja jos vielä ei ole mihinkään tiettyyn sitoutunut, voi Basecamp olla ihan tarkistamisen arvoinen vaihtoehto.

Published