Ajatuksen karkailua

Kyllä ihminen on oikeastaan aika tyhmä. Ensin keksitään tapa laskea aikaa sen mukaan miten tämä meidän meidän pallomme kiertää aurinkoa, joka on, täytyy tunnustaa, tietenkin ihan näppärää. Sitten saadaan lähes kaikki pallolla asuvat yhden lajin edustajat seuraamaan yhtä tiettyä tapaa laskea aikaa, ja onhan sekin aika kova juttu. Mutta sitten, koska tapa laskea aikaa tarvitsee joka neljäs vuosi yhden ylimääräisen vuorokauden lisättäväksi, laitetaan se sitten tyhmästi johonkin helmikuun loppuun! Oikeasti? Eikös olisi paljon mukavampaa jos joka neljäs vuosi esimerkiksi olisi pidempi joulupyhä, että se päivä karkailisi joulukuun lopussa? Tai jos karkauspäivä olisi heinäkuussa, olisi yksi kesäpäivä enemmän. Olisiko vähän hyvä? No olisi. Mutta onko näin? Ei. Helmikuussa sitä vaan karkaillaan. Höh.

Published